maandag, november 06, 2006

Calgary Tower

Het bezoek aan de Calgary Tower was zeker de moeite waard. De toren is bijna 200 meter hoog en dat is een akelig eind als je boven op een doorzichtige glasplaat staat en naar beneden kijkt.

Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht over Calgary. Je ziet dan pas goed dat de stad meer dan een miljoen inwoners heeft. De ruimte is opvallend, overal zie je parken, meren en ruim opgezette wijken.

Wat wel opvalt zijn de bedelaars. In een nieuwe, moderne stad als Calgary verwacht je niet dat om de haverklap mensen op je afkomen en om geld vragen. Frans voelt zich echter steeds beter thuis hier. Toen een bedelaar hem geld vroeg, gaf Frans als antwoord: 'Ik geef je geld als je vertelt welke trein we moeten nemen naar het Chinook'. Verder stapt hij op iedereen af met vragen over de stad, de mensen en hun gewoontes. De Canadezen zijn overigens zeer hoffelijk en geven uitgebreid antwoord na eerst te hebben opgemerkt dat je een zeer goede vraag hebt gesteld.

Door het plotseling warme weer, vanmiddag kon je zonder jas buiten lopen, is er wel gevaar voor vallend ijs van de grote wolkenkrabbers in het centrum. Op veel plaatsen wordt hiervoor met borden gewaarschuwd.

Nog een lasagne gegeten bij de Spaghetti Factory en nu even de laatste belevenissen op het weblog plaatsen. Morgen de hele dag bij SMART Technologies en dan blijft er weinig tijd over.

Geen opmerkingen: