vrijdag, november 03, 2006

Foto's dag 1


De eerste dag

De eerste dag zit erop! Na een uitbundig ontbijt zijn we om 8.15 begonnen met de Summit. Een rondje voorstellen van ong. 75 deelnemers uit 35 landen nam al bijna een uur in beslag. Daarna een introductie en welkom door Nancy Kwowlton, mede CEO van SMART Technologies. Tijdens haar reizen over de hele wereld was ze tot de conclusie gekomen dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen in het implementeren van ICT in onderwijs. Van belang is dat we bij ICT-uitgaven moeten praten over "investeren" in plaats van "kosten".

Doug Brown, manager of ICT van het Department for Education and Skills in UK, schetste een beeld van ontwikkelingen in de UK over de afgelopen 30 jaar om technologie in te passen in onderwijs. Nadruk op ICT als middel, niet als doel. Het gaat niet om technologie, maar om leren. Training en support zijn zeer belangrijk, niet alleen voor docenten maar ook van management.

Verdere sprekers kwamen uit Afrika, Australiƫ, Italie, Mexico en Zweden en gaven een beeld van de plannen en uitdagingen in hun deel van de wereld. Mexico is zeer ambitieus en levert een totaaloplossing voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs met hun Enciclomediaproject. Naast content voor alle vakken worden er 145.000! SMART Boards opgehangen in de klaslokalen.

Intel demonstreerde het succes van de $ 100 dollar Classmate laptop in afgelegen gebieden in Afrika en Aziƫ. Kik hier voor een filmje over het gebruik in een school in Nigeria.

Aan het eind van de dag een zeer inspirerende lezing over een PDA-project met handheld-computers in Wolverhampton - UK door een directeur van een school en E-learning adviseur. Voor meer info kijk op de website van Learning2Go. (Momenteel nog onder constructie merk ik).

Uiteraard werden voor alle presentaties SMART-producten gebruikt. Het was leuk om te zien dat de projectoren van NEC waren! Dat zal de AV-collega's goed doen!


Morgen om 7 uur ontbijt en daarna een bezoek aan een school. Verslag volgt later. Ik plaats straks nog wat foto's van de eerste dag.