zondag, november 05, 2006

Zondagochtend werkzaamheden

Ik ga aardig aan het Canadese ritme wennen, vanochtend niet al te vroeg wakker. Om een uur of acht naar buiten voor een stukkie rennen door het park, dat direct aan het hotel grenst. Ik kon echter direct weer terug, want het was weer steenkoud! Na een extra laag kleding toch een stevig rondje gelopen.
Gisteravond hadden we al ontdekt dat het zwembad op onze verdieping lag, dus maar een plons gewaagd. Warm bubbelbad, fitnessruimte en sauna, we hebben nog veel te veel te doen hier. Rookbeleid is overigens zeer streng hier. In openbare gebouwen mag er niet gerookt worden, maar ook niet in restaurants. Sommige bars staan sigaretten nog toe, maar sigaren zijn dan weer verboden.

Ontbeten en de stad in. We hadden op Google Maps gekeken hoe we in het Chinook Shopping Centre moesten komen en dachten te gaan lopen. Werd ons afgeraden door het personeel, te ver. Trein gepakt en een paar uurtjes gewinkeld.

Gaan nu nog richting Calgary Tower. Het is helder, zonnig weer (ik denk wel een graad of 15, vanochtend vroor het nog stevig), dus het uitzicht zal goed zijn.

Ontspannen op zondag!

Vandaag doen we rustig aan. Een aantal gasten is vertrokken richting huis. Vanavond nog even afscheid genomen Brendon Buts van het ministerie van Onderwijs in Trinidad & Tobago. De bekende film Cool Runnings over het bobslee-team uit het tropische land is overigens opgenomen op de baan in Calgary, waar we langs zijn gekomen op weg naar Banff.
In de ochtend staat er een bosloop op het programma, daarna gaan we een duik nemen in het bad in het hotel. In de middag wat shoppen in de Chinook Shopping Mall. Gaat wel lukken denk ik zo.

Networking on the Summit - bezoek Banff

Vandaag stond een bezoek aan het Banff National Park op het programma. Naar buiten dus na twee dagen van lezingen en workshops in het hotel. Ontbeten met Alberto, Frans werd uitgenodigd door een hoge official van het ministerie van Onderwijs in Cambodja, die vervolgens onverstoord z'n krant ging lezen. Daarna in de bus naar Banff, een rit van ongeveer anderhalf uur. We hebben al aardig wat indrukken opgedaan van Canada de afgelopen dagen, maar vandaag is moeilijk te beschrijven: je had het gewoon moeten zien! Wat een natuur! De rit richting Banff aan de voet van de Rocky Mountains was prachtig. Wat direct opviel was waren de stoplichten voor voetgangers die aangeven hoeveel seconden je hebt om de straat over te steken. Handig!De lunch in het Banff Springs Hotel was wederom van grote klasse!

Daarna met de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. Klik de webcam! Aan het eindpunt van de gondel nog een half uurtje klimmen naar de top en daar genieten van het prachtige uitzicht. Wel koud overigens alhoewel het minder koud is dan de afgelopen dagen. De voorspellingen geven ruim boven nul aan.


Naast natuurschoon bekijken werd er uiteraard weer veel genetwerkt. Ik heb kort gesproken met Aidan Prior van Steljes in de UK die projecten begeleid in het gebruik van mobile devices (PDA, mobile phones, handhelds) in het onderwijs. Ze werken o.a. samen met Nintendo in het aanpassen van games voor de DS voor educatieve doeleinden. Zo hebben ze het populaire spel Buzz aangepast voor het onderwijs door de vragen af te stemmen op de stof in het onderwijs. In opdracht van het minsterie heeft hij onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van games in het onderwijs, een onderwerp dat ook actueel is in Nederland. De resultaten worden opgestuurd. Verder gebruiken ze SMART SynchronEyes voor de communicatie tussen leerlingen en docent.

Frans heeft contacten gelegd met David Whyley over de wireless PDA projecten in de UK. Zijn school in Goes is geheel wireless en wil gaan werken met PDA's voor leerlingen. Morgen een rustige dag. Kijk voor een uitgebreid verslag ook op de site van Frans op www.informaticavo.nl.


Hier nog wat foto's van vandaag.