zaterdag, november 04, 2006

Real Canadian steaks

Hier zeggen ze dat er nergens ter wereld lekkerder steaks te eten zijn dan in Calgary. Heeft te maken met ruinte voor de dieren en het eten. Hoe dan ook, voor een niet zo'n grote vleeseter als ik, was het een voortreffelijke maaltijd.

In Calgary hebben ze grote problemen met het vinden van geschikt personeel door de snelle groei van de economie de afgelopen jaren. Dat was de reden dat de ober in eerste instantie onvriendelijk en onbekwaam overkwam. Jidde uit Denemarken maakte al vergelijkingen met Basil Fawlty, maar naarmate de avond vorderde kwam de ober los. Er kwam Italiaanse wijn op tafel op verzoek van Alberto en de ober nam alle tijd zaken uit te leggen en te vragen naar de verschillen tussen de wijnen. Alberto heeft verteld waarom het in Italiƫ ongepast na afloop van de maaltijd een cappuccino te drinken - echt iets voor Duitsers en Nederlanders! - door de grote hoeveelheid melk is het teveel na een goede maaltijd. Uiteraard namen wij allemaal een ...

Vierde rechts is onze gast Frans Peeters, rechts zit Laura James, de contactpersoon van SMART voor West-Europa.

Na afloop van de maaltijd (met dank aan SMART Tech.) zijn we nog naar een Engelse pub geweest waar een senior software developer van SynchronEyes, onze Class Management software, met zijn band optrad. Niet mijn muziek, maar de band speelde goed en de uitvoering van een nummer van de Dire Straits was voortreffelijk.

Het valt trouwens op dat iedere Canadees die je spreekt wel banden met Nederland heeft. Iedereen heeft wel een familielid dat uit ons land komt of gevochten heeft in de oorlog. Gisteravond een man gesproken die 15 jaar geleden in Lisse in de tulpen had gewerkt tijdens z'n vakantie (geld was op).

Met Alberto en Paolo in de taxi terug naar het hotel en vervolgens naar bed. Vandaag gaan we de bergen in.

Geen opmerkingen: